Μήνυμα σφάλματος

User warning: The following module is missing from the file system: startupgrowth. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1181 of /home/andia/public_html/includes/bootstrap.inc).

16/9/2018 - Αύξηση προϋπολογισμού του προγράμματος «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, Σεπτέμβριος 17, 2018 - 15:00

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την αύξηση του προϋπολογισμού  της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» από 120 εκατ. ευρώ σε 400 εκατ. ευρώ. 

Συνολικά στην εν λόγω δράση υποβλήθηκαν 7.297 επενδυτικά σχέδια τα οποία ζητούν 1.127 εκατ. ευρώ δημόσια επιχορήγηση.

Η ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση των ενδιαφερομένων και η ανάγκη να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι, αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο για τον οποίο το Υπουργείο προχώρησε στην αύξηση αυτή. Σε συνδυασμό με προηγούμενη δράση για την «Ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων» όλων των κλάδων, τα προγράμματα στον τομέα του τουρισμού βρήκαν άμεση απήχηση και τους επενδυτές σε ιδιαίτερη ετοιμότητα.

Επιπλέον, η αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας που δημιουργείται σαν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε επαγγέλματα γύρω από τον τουρισμό όπως κατασκευές, επισκευές πλοίων, εστίαση, κ.τ.λ. αποτέλεσε βασικό παράγοντα της πρωτοβουλίας αυτής.

Τέλος, βασικό στοιχείο αύξησης του προϋπολογισμού, αλλά και απόδειξη του εύστοχου σχεδιασμού της δράσης, πέρα από την υψηλή ανταπόκριση των ενδιαφερομένων αποτελεί και η κινητοποίηση ιδιωτικών πόρων συνολικής αξίας 1.127 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 920 εκατ. ευρώ αφορούν κεφάλαια που δεν προέρχονται από τραπεζικό δανεισμό.

Πληροφόρηση για την εξέλιξη της αξιολόγησης των προτάσεων δίνεται από τους κατά τόπους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ, ανάλογα με την έδρα υλοποίησης του υποβαλλομένου επιχειρηματικού σχεδίου, www.efepae.gr.

Διευκόλυνση Πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Για να αυξήσετε το μέγεθος των κειμένων πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl και + (συν), ενώ αντίθετα για να μειώσετε με τα πλήκτρα Ctrl και - (μείον).
Εναλλακτικά, πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση και σμίκρυνση.
Με ταυτόχρονο πάτημα Ctrl και 0 (μηδέν), επιστρέψτε στο αρχικό μέγεθος.

  • CTRL+F1: Αρχική
  • CTRL+F2: ΕΠΑΝ Ι
  • CTRL+F3: ΕΠΑΝ ΙΙ
  • CTRL+F6: ΕΠΑΝΕΚ
  • CTRL+F7: Νέα-Ανακοινώσεις
  • CTRL+F8: Εκδηλώσεις
  • CTRL+F9: Επικοινωνία