Μήνυμα σφάλματος

User warning: The following module is missing from the file system: startupgrowth. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1181 of /home/andia/public_html/includes/bootstrap.inc).

28/12/2018 Ενίσχυση 411,5 εκατ. ευρώ σε 2.527 μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, Ιανουάριος 2, 2019 - 13:55

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασία αξιολόγησης των 7.297 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στην δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Η υψηλή επενδυτική ζήτηση και η ανάγκη να υποστηριχτούν όσον το δυνατόν περισσότερα βιώσιμα και ποιοτικά επενδυτικά σχέδια οδήγησε στην απόφαση για αύξηση της διαθέσιμης δημόσιας  χρηματοδότησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Σεπτέμβριο.

Στην  αρχική διαθέσιμη δημόσια δαπάνη από το ΕΠΑΝΕΚ προστέθηκαν, σύμφωνα με την 4η Τροποποίηση της Πρόσκλησης, 100 εκατομμύρια ευρώ από πόρους 11 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και παράλληλα διπλασιάστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΠΑΝΕΚ από 120 σε 240 εκατ. ευρώ.

Αθροιστικά, η συνολική δημόσια δαπάνη μαζί με την υπερδέσμευση ανέρχεται σε 411.552.544 ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα για ένταξη 2.527  επενδυτικών σχεδίων συνολικού επιλέξιμου επιχορηγούμενου  προϋπολογισμού 802.181.500 ευρώ, εκ των οποίων 1.786 εντάσσονται στο ΕΠΑΝΕΚ  και 741 εντάσσονται στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.  Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στις ιστοσελίδες των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης αναφέρει: «Το μεγάλο ενδιαφέρον για εντάξεις και ο τριπλασιασμός της δημόσιας δαπάνης δίνουν το στίγμα των προσδοκιών στις οποίες ανταποκρίνεται η κυβέρνηση. Η δράση αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την αξιοποίηση δημόσιων και κοινοτικών πόρων στην ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων με  πολλαπλασιαστικά  οφέλη για την οικονομία και την ουσιαστική στήριξη της απασχόλησης στη χώρα και τις περιφέρειές της».

Συνημμένα αρχεία

Κατανομή τουριστικών επιχειρήσεων

Εντάξεις τουριστικών επιχειρήσεων

Διευκόλυνση Πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Για να αυξήσετε το μέγεθος των κειμένων πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl και + (συν), ενώ αντίθετα για να μειώσετε με τα πλήκτρα Ctrl και - (μείον).
Εναλλακτικά, πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση και σμίκρυνση.
Με ταυτόχρονο πάτημα Ctrl και 0 (μηδέν), επιστρέψτε στο αρχικό μέγεθος.

  • CTRL+F1: Αρχική
  • CTRL+F2: ΕΠΑΝ Ι
  • CTRL+F3: ΕΠΑΝ ΙΙ
  • CTRL+F6: ΕΠΑΝΕΚ
  • CTRL+F7: Νέα-Ανακοινώσεις
  • CTRL+F8: Εκδηλώσεις
  • CTRL+F9: Επικοινωνία