Προσθήκη ΑρχικήςΠροσθήκη ΤρέχουσαςΜοιράσου τη ΣελίδαEmail την Σελίδα
Back to Top
ΕΣΠΑ 2007-2013
Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα
ΕΠΑΝ ΙΙ | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
StartupGreece.gov.gr | Βάζουμε την Ελλάδα μπροστά

 

prokiriksis


bannerepanek5b

eu in my region 1

ΕΥΔ ΕΠΑΕ
ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ
Ενίσχυση Μ.Μ.Ε
Περιφερεια Στερεάς Ελλάδας
Επιμελητήριο Βοιωτίας
Επιμελητήριο Ευβοίας
Επιμελητήριο Φθιώτιδας
Επιμελητήριο Φωκίδας

epimelitirio eyritanias

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας

Τελευταία Νέα | Ανακοινώσεις

Βρίσκεστε εδώ : Αρχική | ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ | "Νέα καινοτομική Επιχειρηματικότητα"
"Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα"

  Δράση 

neoΥπεύθυνη Δήλωση Τήρησης Μακροχρόνιων


03.11.2015Απόφαση  Παράτασης Χρόνου Υλοποίησης Ενταγμένων Έργων

Αρχείο

 


 


 

02.07.2015Απόφαση  Παράτασης Χρόνου Υλοποίησης Ενταγμένων Έργων

Αρχείο

 


 


 

 

27_01_2015_Παράτασης Διάρκειας Υλοποίησης Ενταγμένων Έργων

Απόφαση Παράτασης


 


02_12_2014_Απόφαση Παράτασης Ενταγμένων Έργων

Απόφαση Πράτασης


 


14/7/2014_Έκδοση ΦΕΚ Τροποποίησης Παράτασης Χρόνου Ολοκλήρωσης Ενταγμένων Έργων στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013

ΦΕΚ Τροποποίησης

Απόφαση Τροποποίησης

Επικαιροποιημένα αρχεία με τις προδιαγραφές σηματοδότησης έργων


 


7/1/2014

Παράταση Χρόνου Υλοποίησης Εντεταγμένων Έργων και Τροποποίηση- Συμπλήρωση του Οδηγού Υλοποίησης του Προγράμματος «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013

Αναρτήθηκε σήμερα Τρίτη 7/1/2014 στη ''Διαύγεια'' η απόφαση του Υφυπουργού Ανάπυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιου Σκορδά για την Παράταση του Χρόνου Υλοποίησης Εντεταγμένων Έργων και την Τροποποίηση- Συμπλήρωση του Οδηγού Υλοποίησης του Προγράμματος «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013, κατόπιν έκδοσης και δημοσίευσης του σχετικού ΦΕΚ.

Απόφαση

ΦΕΚ έκδοσης


Παράταση Χρόνου Υλοποίησης Εντεταγμένων Έργων και Τροποποίηση- Συμπλήρωση του Οδηγού Υλοποίησης του Προγράμματος «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα». (Πατήστε εδώ). Η απόφαση αναμένει ΦΕΚ.


 


neo08_10_2015_Πινακίδας_Δημοσιότητας

Επικαιροποιημένες Προδιαγραφές Σηματοδότησης


Προκαταβολές Δικαιούχων στα πλαίσια του Προγράμματος "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα"


Δελτίο Τύπου Αποτελεσμάτων ΓΓΒ


Πίνακας Κατάταξης ΝΚΕ


 

Πρώτη ημέρα υποβολής: 01/8/2011

Εκδούσα Αρχή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας
 
Τελευταία ημέρα υποβολής: 1/11/2011

Δημόσια δαπάνη: 30.000.000,00 €

Ποσοστό επιχορήγησης: 60%

Περίληψη

Το Πρόγραμμα για τη «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. €, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευέλικτο επιχειρηματικό εργαλείο και αφορά επιχειρηματικά σχέδια φυσικών προσώπων (ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας) ή επιχειρήσεων, που έχουν κλείσει έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών με μία ή περισσότερες από τις παρακάτω μορφές:

• την εμπορική διάθεση νέων προϊόντων ή υπηρεσιών,
• Την επέκταση/διαφοροποίηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους,
• Τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ή της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιούν.

Ανάμεσα στις σημαντικές διαφοροποιήσεις του Προγράμματος «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» σε σχέση με παλαιότερα αντίστοιχα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

1. Το μεγάλος εύρος οικονομικών δραστηριοτήτων που μπορούν να ενισχυθούν, που περιλαμβάνει τους κλάδους της μεταποίησης, της «πράσινης» οικονομίας και πολλούς από τους κλάδους της παροχής υπηρεσιών με εν δυνάμει καινοτομικά χαρακτηριστικά.
2. Το πρόγραμμα παρέχει ένα ευρύτατο πεδίο επιλέξιμων ενεργειών και δαπανών. Με τη σωστή χρήση αυτής της δυνατότητας, ο επιχειρηματίας μπορεί να πετύχει τη συνολική υποστήριξη ενός εγχειρήματος σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του, από ιδέα έως πλήρη εμπορευματοποίηση.
3. Δεν δίνεται έμφαση στο τι κάνει μια επιχείρηση, αλλά στο τι θέλει να κάνει. Η λογική από την οποία διακατέχεται το πρόγραμμα είναι ότι «μια καλή επιχειρηματική ιδέα μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε», δίνοντας έτσι ελευθερία και ευελιξία για τη στήριξη νέων επενδυτικών σχεδίων από όπου κι αν προέρχονται.
4. Η ενίσχυση νέων επιχειρηματιών και επιχειρήσεων αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς του Προγράμματος, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στήριξης, προωθώντας τα startups.
5. Το πρόγραμμα έχει διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα, δηλαδή δεν σταματά στον πρώτο κύκλο υποβολής προτάσεων αλλά υλοποιείται σε ετήσια βάση, παρέχοντας ένα διαρκές εργαλείο στήριξης στην αγορά.
6. Για πρώτη φορά η έννοια της καινοτομίας διαφοροποιείται από την επιστημονική και τεχνολογική τεκμηρίωση. Αυτό σημαίνει ότι ως καινοτομικές μπορούν να θεωρούνται και άλλες προτάσεις και ιδέες, οι οποίες δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης.
7. Εισάγεται ένα νέο σύστημα αξιολόγησης της καινοτομίας που επιτρέπει τη συστημική αντιμετώπιση και αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων πάνω στην αρχή: «ιδέα – σχεδιασμός υλοποίησης – υλοποίηση – αγορά».
8. Εισάγεται η έννοια της παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση των έργων (follow up) και επιβραβεύονται τα  θετικά αποτελέσματα και η υλοποίηση στόχων.
9. Μειώνεται ουσιαστικά η γραφειοκρατία, με την απλοποίηση των επίσημων 'χαρτιών' που ζητούνται, τουλάχιστον στη φάση πριν την οριστική ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα.
 

  Επιλέξιμες Επιχειρήσεις 

α)ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

·   Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της επενδυτικής πρότασης και τα οποία επιθυμούν να ιδρύσουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις σε επιλέξιμους κλάδους του Προγράμματος, όπως αυτές ορίζονται σύμφωνα με τη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ ως προσαρμόστηκε με το παράρτημα του κανονισμού 800/2008 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

·   Οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεωτικά θα συσταθούν και θα έχουν ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, με σκοπό τη εμπορική αξιοποίηση – διάθεση καινοτομικών ιδεών ή μη αξιοποιημένης  επιστημονικής, τεχνολογικής  ή και μη-τεχνολογικής εμπειρίας / γνώσης και υποχρεωτικά (από ιδρύσεώς τους) θα έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα υπό την μορφή εμπορικής εταιρείας (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε.), ή ατομικής επιχείρησης ή κερδοσκοπικού συνεταιρισμού και θα τηρούν βιβλία Β’ ή Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.

·   Επίσης οι υπό σύσταση επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στον Ελληνικό χώρο, να ιδρύονται με κατ΄ ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής 51% και αποκλειστικής διαχείρισης από φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι άνεργα ή μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίεςπου δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από την 01-01-2010 (για τις προτάσεις που θα υποβληθούν το 2012 από 1-1-2011) μέχρι και την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, και να τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης. Τα άτομα αυτά δεν πρέπει να έχουν τη γεωργική ιδιότητα, να μην αποτελούν μέλος αγροτικής οικογένειας και να μην είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Επίσης από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης franchising (δικαιόχρησης).

·   Επιλέξιμα εταιρικά σχήματα είναι εκείνα στα οποία το επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο/α συμμετέχει/ουν με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο και η διαχείριση της εταιρείας ασκείται αποκλειστικά από ένα ή περισσότερα από τα επιλέξιμα φυσικά πρόσωπα (επιλέξιμοι εταίροι), τα οποία σύμφωνα με τα ανωτέρω πριν τη υποβολή της πρότασης δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα.

   Για το υπόλοιπο 49% του μετοχικού κεφαλαίου επιτρέπεται μόνο

  • η συμμετοχή Εταιρειών Παροχής Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (VentureCapitals) με ποσοστό μέχρι 25% του μετοχικού / εταιρικού κεφαλαίου..
  • η συμμετοχή φυσικών προσώπων και μέχρι ποσοστού 25% του μετοχικού / εταιρικού κεφαλαίου για κάθε διακριτή συμμετοχή έκαστου φυσικού προσώπου, τα οποία ασκούσαν ή ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα (συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος) και μετά την 01-01-2010 και μέχρι την υποβολή της πρότασης. Αυτά τα φυσικά πρόσωπα δεν επιτρέπεται να μετέχουν στη διοίκηση της υπό σύσταση εταιρίας.

β) ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

·   Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν και οι νεοσύστατες (επιχειρήσεις οι οποίες κατά την υποβολή της πρότασης (ή την προκήρυξη του προγράμματος) έχουν ήδη κάνει έναρξη επιτηδεύματος (ατομική επιχείρηση) ή θεώρηση / δημοσίευση καταστατικού και έναρξη οικονομικών δραστηριοτήτων αλλά δεν έχουν ακόμα κλείσει μία πλήρη διαχειριστική χρήση)  μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσειςόπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ ως προσαρμόστηκε με το παράρτημα του κανονισμού 800/2008 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία) καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήραοι οποίες κατά το έτος υποβολής της επενδυτικής πρότασης έχουν συσταθεί και κάνει έναρξη δραστηριότητας αλλά δεν έχουν συμπληρώσει μία πλήρη διαχειριστική χρήση. Ελλείψει διαχειριστικών χρήσεων και στοιχείων, οι επιχειρήσεις αυτές αξιολογούνται ως υπό ίδρυση επιχειρήσεις.

·   Επίσης οι υπό σύσταση επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στον Ελληνικό χώρο, να ιδρύονται με κατ΄ ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής 51% και αποκλειστικής διαχείρισης από φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι άνεργα ή μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίεςπου δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από την 01-01-2010 (για τις προτάσεις που θα υποβληθούν το 2012 από 1-1-2011) μέχρι και την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, και να τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης. Τα άτομα αυτά δεν πρέπει να έχουν τη γεωργική ιδιότητα, να μην αποτελούν μέλος αγροτικής οικογένειας και να μην είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Επίσης από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης franchising (δικαιόχρησης).

·   Επιλέξιμα εταιρικά σχήματα είναι εκείνα στα οποία το επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο /α συμμετέχει/ ουν με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο και η διαχείριση της εταιρείας ασκείται αποκλειστικά από ένα ή περισσότερα από τα επιλέξιμα φυσικά πρόσωπα (επιλέξιμοι εταίροι), τα οποία σύμφωνα με τα ανωτέρω πριν την υποβολή της πρότασης δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα.

   Για το υπόλοιπο 49% του μετοχικού κεφαλαίου επιτρέπεται μόνο

  • η συμμετοχή Εταιρειών Παροχής Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (VentureCapitals) με ποσοστό μέχρι 25% του μετοχικού / εταιρικού κεφαλαίου..
  • η συμμετοχή φυσικών προσώπων και μέχρι ποσοστού 25% του μετοχικού / εταιρικού κεφαλαίου για κάθε διακριτή συμμετοχή έκαστου φυσικού προσώπου, τα οποία ασκούσαν ή ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα (συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος) και μετά την 01-01-2010 και μέχρι την υποβολή της πρότασης. Αυτά τα φυσικά πρόσωπα δεν επιτρέπεται να μετέχουν στη διοίκηση της υπό σύσταση εταιρίας.

γ) ΝΕΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

·          Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ ως προσαρμόστηκε με το παράρτημα του κανονισμού 800/2008 της Επιτροπής (Παράρτημα Ι), εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία) καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήραοι οποίες για επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται εντός του 2011 θα πρέπει, μέχρι και την 31-12-2010(αντίστοιχα για τα επενδυτικά σχέδια που θα υποβληθούν το 2012 έως τις 31/12/2011 να έχουν κλείσει από τουλάχιστον μία (1) έως και πέντε (5) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις. Επίσης, να επιδιώκουν (α) την ανάπτυξη / διάθεση / εμπορευματοποίηση νέων προϊόντων ή υπηρεσιών μη αξιοποιημένης γνώσης / τεχνογνωσίας ή/και, (β) την επέκταση / ριζική διαφοροποίηση των προϊόντων / υπηρεσιών τους ή / και, (γ) την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και διεργασιών στην παραγωγική διαδικασία  / διαδικασία παροχής υπηρεσιών τους, δια μέσου της υλοποίησης και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών.

Για τις ανάγκες του προγράμματος (και μόνο) χαρακτηρίζεται ως νέα, μια επιχείρηση που έχει κλείσει από μία έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις. 

 

  Οδηγός Προγράμματος - Σχ. Έγγραφα 

neo07_11_2016_Απόφαση Τροποποίησης Οδηγού προγράμματος ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 


04/04/2016 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Α) Έντυπο υποβολής τυπικού ελέγχου

Β) Έντυπο υποβολής διοικητικού ελέγχου

Γ) Έντυπο υποβολής επιτόπιου ελέγχου

Δ) Πίνακες 2 & 3 αποτίμησης δράσης7/4/2014


Οδηγός Υλοποίησης_4ος 2014

Kριτήρια Αξιολόγησης Μελετών και Ιστοσελίδων/Ε-shop (έκδοση ΕΦΕΠΑΕ)

 


 


 

10/2/2014 Επικαιροποιημένα Έντυπα ΝΚΕ

 

Αίτημα παραίτησης δικαιούχου

Αίτηση ενδιάμεσης επαλήθευσης

Αίτηση τελικής επαλήθευσης

Αίτηση επίτευξης στόχων


Έντυπο Υποβολής Αντιρρήσεων

 


 


 

 

Έντυπα υποβολής αιτημάτων τροποποίησης & επαλήθευσης(ελέγχου) φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και επίτευξης στόχων

 

winzipΑιτήματα Τροποποίησης 1


winzipΑιτήματα Τροποποίησης 2


wordΧρήσιμες Οδηγίες για την υποβολή των αιτημάτων τροποποίησης


winzipΑιτήματα επαλήθευσης(ελέγχου)φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και επίτευξη στόχων


 

-------    Πληροφορίες & Χρήσιμα Έγγραφα για τη λήψη Προκαταβολής    ------

 

winzipΔιευκρινίσεις & Πληροφορίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή του Αιτήματος Λήψης Προκαταβολής


wordΥπεύθυνη Δήλωση Αποδοχής Όρων


wordΥπεύθυνη Δήλωση Εταιρικού Λογαριασμού


wordΥπόδειγμα Εγγυητική Επιστολής Λήψης Προκαταβολής


wordΥπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη Σώρευση των Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας (de minimis) 


excelΑθεώρητο Τιμολόγιο Επιχορηγήσεων


wordΥπεύθυνη Δήλωση Αποδοχής Όρων Υπαγωγής


wordΥπεύθυνη Δήλωση Εταιρικού Λογαριασμού


adobeΦΕΚ Αναβολής Υποβολής Προτάσεων στο Β΄Κύκλο της ΝΚΕ


wordΑπόφαση Παράτασης


adobeΠερίληψη Απόφασης Παράτασης


wordΑπόφαση Παράτασης


wordΠερίληψη Απόφασης Παράτασης


wordΔελτίο Τύπου Απόφασης Παράτασης


wordΟδηγός Προγράμματος Α' Τροποποίηση 14 / 7 / 2011


wordΠερίληψη Τροποποίησης


wordΣυνοπτικός Οδηγός Προγράμματος


wordΟδηγός Προγράμματος


wordΠερίληψη Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος


wordΑπόφαση Τροποποίησης και Συμπλήρωσης Διόρθωσης Σφαλμάτων


wordΑπόφαση Εγκρισης και Προκήρυξη 24 / 5 / 2011


wordΔελτίο Τύπου Προδημοσίευσης Οδηγού 23 / 3 / 2011

 

 

  Εκδηλώσεις - Δελτία Τύπου 

Η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας , το Επιμελητήριο Βοιωτίας,  το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)  , διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος:

«ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, στη Θήβα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παραρτήματος  του ΕΒΕ Βοιωτίας, Δίρκης 20 .

adobeΔείτε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

weblinkΔείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου


Η    ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας    σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας , το Επιμελητήριο Φθιώτιδας , το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)  , διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος:

«ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, στη Λαμία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Φθιώτιδος, Όθωνος 1.

 

adobeΔείτε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

weblinkΔείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου


Η Αναπτυξιακή Διαχειριστική (ΑΝ. ΔΙΑ) Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Αγράφων, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση από τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, των χρηματοδοτικών προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013:

«Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.

 Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και τα κάτωθι προγράμματα:

1.«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»,

2.«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου και ώρα 19:00, στην Παλαιοκατούνα Ευρυτανίας, στην αίθουσα Δημοτικού Σχολείου.

adobeΔείτε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

weblinkΔείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας , σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

1) «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που αφορά επενδύσεις οι οποίες επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή τεχνογνωσία σε επιχειρηματική καινοτομία,

2) «Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.

3) «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη). Το πρόγραμμα βρισκόταν σε Δημόσια Διαβούλευση έως 17/6/2011.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 19:30, στο Καρπενήσι, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ν. Τσιαμπούλα .

adobeΔείτε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

weblinkΔείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας , το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

1.«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που αφορά επενδύσεις οι οποίες επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή τεχνογνωσία σε επιχειρηματική καινοτομία,

2.«Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.

3.«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη). Το πρόγραμμα βρισκόταν σε Δημόσια Διαβούλευση έως 17/6/2011.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 19:30, στη Λαμία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Φθιώτιδος, Όθωνος 1.

adobeΔείτε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

weblinkΔείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ,το Επιμελητήριο Βοιωτίας και το πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

1)      «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που αφορά επενδύσεις οι οποίες επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή τεχνογνωσία σε επιχειρηματική καινοτομία,

2)      «Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.

3)      «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη). Το πρόγραμμα βρισκόταν σε  Δημόσια Διαβούλευση έως 17/6/2011.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 19:30, στη Λιβαδειά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Βοιωτίας, Π. Κουτσοπετάλου 1.

adobeΔείτε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

weblinkΔείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας ,το Επιμελητήριο Ευβοίας και το πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

1.«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που αφορά επενδύσεις οι οποίες επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή τεχνογνωσία σε επιχειρηματική καινοτομία,

2.«Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.

3.«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη). Το πρόγραμμα βρισκόταν σε Δημόσια Διαβούλευση έως 17/6/2011.

Καλούνται να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε νέες καινοτομικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, επιχειρήσεις του κλάδου του εναλλακτικού τουρισμού και οι επιχειρήσεις του κλάδου των χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 19:30, στη Χαλκίδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Ευβοίας, Βενιζέλου 12.

adobeΔείτε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

weblinkΔείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, σας προσκαλούν την Τετάρτη 6/7/2011 και ώρα 19:30 στο Γιοκάλειο Ίδρυμα στην ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

  1. «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που αφορά επενδύσεις οι οποίες επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή τεχνογνωσία σε επιχειρηματική καινοτομία,
  2. «Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.) &
  3. «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) .

adobeΔείτε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

weblinkΔείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

1)      «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που αφορά επενδύσεις οι οποίες επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή τεχνογνωσία σε επιχειρηματική καινοτομία,

2)      «Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.

3)      «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε Δημόσια Διαβούλευση.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 19:00, στην Άμφισσα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών (Πλατεία Κεχαγιά).

adobeΔείτε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

weblinkΔείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου

 

 

  Ερωτήσεις - Διευκρινήσεις

 

 wordΣυμπληρωματικές απαντήσεις σε συχνές ερωτήσειςneo

 wordΣυχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις