Δελτίο Τύπου  16 Σεπτεμβρίου  2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, το ΕΒΕ Φθιώτιδας, και το Δήμο Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου διοργάνωσαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός»

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15-9-2011 και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λεωνίδας» του Ξενοδοχείου Γαλήνη, στα Καμένα Βούρλα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, κ. Στάικο Θωμά για την εκτενή συνεργασία που ως φορείς πραγματοποιούν, προκειμένου να ενημερώσουν και να υποστηρίξουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Φθιώτιδας για τη συμμετοχή τους στα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Στάικος Θωμάς, αφού ευχαρίστησε την ΑΝ.ΔΙΑ για την πραγματοποίηση της Ημερίδας ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας, θα γίνει κάθε προσπάθεια για αξιοποίηση των μέσων που έχει με σκοπό να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Διαμαντάρας Αλέξανδρος, ο οποίος δήλωσε πως το Επιμελητήριο θα στηρίζει πάντα πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ιαματικές πηγές και θρησκευτικό τουρισμό,    

Στη συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς απεύθυνε ο Δήμαρχος Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Ευάγγελος Τετριμίδας, και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου , κ. Καραναστάσης Απόστολος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Τζούφλας Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας, και ο κ. Ντάνος Γρηγόρης, Αντιπρόεδρος της ΑΝ.ΔΙΑ και Πρόεδρος της Φθιωτικής Αναπτυξιακής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ. ΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, παρουσίασε συνοπτικά τον ρόλο της ΑΝ.ΔΙΑ ως εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, στη διαχείριση των προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Επιχειρηματικότητα- Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία των προκυρηχθέντων μέχρι σήμερα προγραμμάτων και έδωσε το

περίγραμμα των αναμενομένων για δημοσίευση προγραμμάτων χρηματοδότησης, με βάση τον σημερινό σχεδιασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στη συνέχεια η Υπεύθυνη Δράσης της ΑΝ.ΔΙΑ, η κα Λυτάκη Μαριλένα προχώρησε σε παρουσίαση του προγράμματος « Εναλλακτικός Τουρισμός» το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αφορά την υλοποίηση επενδύσεων στο τομέα του τουρισμό από υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

  • Αθλητικός τουρισμός αναψυχής
  • Θαλάσσιος τουρισμός
  • Τουρισμός υπαίθρου
  • Γαστρονομικός τουρισμός
  • Τουρισμός υγείας και ευεξίας.

και αποσκοπεί:

  • Στη διαφοροποίηση και στον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
  • Στην ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος.
  • Στην άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί μέσω της Πράξης Εναλλακτικός Τουρισμός και προέρχεται από Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε € 20.000.000 στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Το ποσό της Δημόσιας Δαπάνης που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι 1.789.031 €. Το ποσοστό της επιχορήγησης είναι 40% με επιπλέων προσαύξηση και τα 5% που θα δίνετε σε μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων. Ο Προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων θα πρέπει να είναι από τις 10.000€ έως 400.000€.

Σχετική Αρθρογραφία


Ακολούθησε εκτενής και ουσιαστικός διάλογος, μεταξύ των συμμετεχόντων, επί του περιεχομένου των προγραμμάτων.

Τελειώνοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη της ΑΝΔΙΑ σε όλους τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να υποβάλλουν επενδυτικό σχέδιο για χρηματοδότηση στα προγράμματα που η ΑΝΔΙΑ διαχειρίζεται και ζήτησε την, χωρίς δισταγμό, επικοινωνία με τις υπηρεσίες της ΑΝΔΙΑ για κάθε διευκρίνιση σε πιθανά ερωτήματα που έχουν.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.Ο Διευθύνων Σύμβουλος  της ΑΝ.ΔΙΑ

Λουκάς Καράντζαλης