Δελτίο Τύπυ 6 Ιουλίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

Η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Καρύστου, διοργάνωσαν με επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»,

«Εναλλακτικός Τουρισμός» &

«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών»

την Τετάρτη 6-7-2011 και ώρα 19.30 στην Κάρυστο, στο Γιοκάλειο Ίδρυμα.

Η Αντιδήμαρχος Καρύστου, κα Τούρλα Γεωργία, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα και έδωσε το λόγο στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Καράντζαλη Λουκά. Μετά από μια συνοπτική παρουσία των προγραμμάτων από τον κ. Καράντζαλη, το λόγο πήρε η κα Λυτάκη Μαριλένα, Υπεύθυνος Δράσης της ΑΝ.ΔΙΑ, η οποία και παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών προτάσεων με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα της επιχειρηματικής ομάδας (παραγωγικές δεξιότητες, επιχειρηματικό ταλέντο, υψηλό/κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου κ.τ.λ.), καθώς επίσης την επιδίωξη εισόδου στις διεθνείς αγορές και τη προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας (51% μετοχών και διεύθυνση της επιχείρησης).

Στη συνέχεια η κα Λυτάκη Μαριλένα έκανε ολιγόλεπτη παρουσία για το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.

Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, έκανε αναφορά στη δράση «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) , για το οποίο αναμένεται προκήρυξη εντός των ημερών.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε συνοπτική παρουσία των τριών προγραμμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ

Λουκάς ΚαράντζαληςΛίστα Αρχείων
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (ΝΚΕ.doc)ΝΚΕ.doc«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»727 Kb
Download this file (ΕΧΕΟΜ.doc)ΕΧΕΟΜ.doc«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών»731 Kb
Download this file (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.doc)ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.doc«Εναλλακτικός Τουρισμός»727 Kb