Δελτίο Τύπου 12 Ιουλίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

« ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

Η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσαν με επιτυχία ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»,

«Εναλλακτικός Τουρισμός» &

«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών»

την Τρίτη 12-7-2011 και ώρα 19.30 στη Λαμία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, κ. Στάικο Θωμά, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Διαμαντάρα Αλέξανδρο, και την Επίκουρο Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης, κα. Ψειρίδου Αναστασία, για την εκτενή συνεργασία που ως φορείς πραγματοποιούν, προκειμένου να ενημερώσουν και να υποστηρίξουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Φθιώτιδας για τη συμμετοχή τους στα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Στάικος Θωμάς, χαιρέτησε την εκδήλωση αυτή και τόνισε την ανάγκη, στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, να δοθούν κίνητρα ώστε να επενδύσουν στον τόπο μας νέοι άνθρωποι. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Διαμαντάρας Αλέξανδρος , επεσήμανε μεταξύ άλλων πως ο επιχειρηματικός κόσμος πλήττεται οικονομικά καθημερινά. Όμως η ΑΝΔΙΑ κατάφερε να υλοποιήσει τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα και κάλεσε τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία, διαβεβαιώνοντάς τους για τη στήριξη του Επιμελητηρίου. Στη δράση που αναπτύσσει η ΑΝΔΙΑ, στάθηκε και ο Πρόεδρός της κ. Τζούφλας Κωνσταντίνος, και κάλεσε τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που παρέχουν τα προγράμματα στην ουσιαστική ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων από τα στελέχη της ΑΝΔΙΑ, οι οποίοι έχουν την ευθύνη υλοποίησής τους. Μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων το λόγο πήρε η κα Ψειρίδου Αναστασία. Με την εισήγησή της, προσπάθησε να εξηγήσει την έννοια της Καινοτομίας και πρότεινε τρόπους ώστε να ενταχθεί στην παραγωγική επιχειρηματική διαδικασία. ΄Εδωσε δε ιδιαίτερη βαρύτητα στις οικολογικές παραμέτρους που εντοπίζονται στα συγκεκριμένα προγράμματα και προέτρεψε τους επιχειρηματίες να εστιάσουν σε αυτές. Η καθηγήτρια , χρησιμοποιώντας καινοτομικά παραδείγματα, προέβαλε το ρόλο της καινοτομίας ως την αναγκαία εκείνη παράμετρο, η οποία θα προσδώσει σε κάθε επιχειρηματική διαδικασία και πρωτοβουλία, τη διαφορετική προσέγγιση που χρειάζεται, ώστε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά και να φέρει προστιθέμενη αξία και ανάπτυξη στην οικονομία.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, πρότεινε την δημιουργία της « θερμοκοιτίδας», ενός καινοτόμου μηχανισμού εκκόλαψης νέων επιχειρηματιών, όπου με τη συνεργασία και επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Στερεάς, θα μπορούν να ιδρύονται σε ένα τεχνητό περιβάλλον, και να ξεκινούν τα πρώτα βήματα, μικρές επιχειρήσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας από νέους ανθρώπους που κατέχουν μια καινοτόμο ιδέα και πρότεινε την λειτουργία εργαστηρίων μάθησης και εκπαίδευσης των νέων επιχειρηματιών στα θέματα της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας .

Τελειώνοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη της ΑΝΔΙΑ σε όλους τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να υποβάλλουν επενδυτικό σχέδιο για χρηματοδότηση στα προγράμματα που η ΑΝΔΙΑ διαχειρίζεται και ζήτησε την, χωρίς δισταγμό, επικοινωνία με τις υπηρεσίες της ΑΝΔΙΑ για κάθε διευκρίνιση σε πιθανά ερωτήματα που έχουν.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε συνοπτική παρουσία των τριών προγραμμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ

Λουκάς Καράντζαλης

Σχετικά Άρθρα


Λίστα Αρχείων
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (ΕΧΕΟΜ.doc)ΕΧΕΟΜ.doc«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών»731 Kb
Download this file (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.doc)ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.doc«Εναλλακτικός Τουρισμός»727 Kb
Download this file (ΝΚΕ.doc)ΝΚΕ.doc«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»727 Kb