Εκτύπωση E-mail

Δελτίο Τύπου 29 Ιουνίου 2011

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, και το Επιμελητήριο Φωκίδας διοργάνωσαν με επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:

«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»,

«Εναλλακτικός Τουρισμός» &

«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών»

την Τετάρτη 29-6-2011 και ώρα 19.00 στην Άμφισσα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, κα Γαζή Παναγιώτα, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα και έδωσε το λόγο στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Καράντζαλη Λουκά. Μετά από μια συνοπτική παρουσία των προγραμμάτων από τον κ. Καράντζαλη, το λόγο πήρε η κα Κουβέλη Λαμπρινή, Υπεύθυνος Δράσης «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» της ΑΝ.ΔΙΑ, η οποία και παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών προτάσεων με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα της επιχειρηματικής ομάδας (παραγωγικές δεξιότητες, επιχειρηματικό ταλέντο, υψηλό/κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου κ.τ.λ.), καθώς επίσης την επιδίωξη εισόδου στις διεθνείς αγορές και τη προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας (51% μετοχών και διεύθυνση της επιχείρησης).

Στη συνέχεια έγινε ολιγόλεπτη παρουσία για το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός», από την κα Λυτάκη Μαριλένα, Υπέυθυνος Δράσης ΑΝ.ΔΙΑ, που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.

Τέλος ο Υπεύθυνος Δράσης της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Γκέτζος Μιχάλης, έκανε αναφορά στη δράση «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) , για το οποίο αναμένεται προκήρυξη εντός των ημερών.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε συνοπτική παρουσία των τριών προγραμμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ

 

Λουκάς Καράντζαλης

Λίστα Αρχείων
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (ΕΧΕΟΜ.doc)ΕΧΕΟΜ.doc«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» 731 Kb
Download this file (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.doc)ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.doc«Εναλλακτικός Τουρισμός» 727 Kb
Download this file (ΝΚΕ.doc)ΝΚΕ.doc«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»727 Kb